CritGamer

Vicces és kevésbé vicces, okos de néha oktalan, kritikus bár néha tetszetős blog, megjelent és még nem megjelent játékokról illetve azokat övező kisebb nagyobb tárgyakról, vagy ezeket könnyebbé tévő tech cuccokról, azoknak akik érdekeltek a játékvilágban de azon kívülre is látnak.

Óra

Friss topikok

  • NeverCountry: @HarkaiÁltIsk: Köszi :) a steam télleg nem a legjobb platform a játékvilághoz de van és müxik nagj... (2011.07.03. 10:25) Steam új rendszerekre

Champions Online review

2011.05.09. 14:04 NeverCountry

Ki ne szeretné a szuperhősöket és az őket övező mítikus szóbeszédeket, illetve a "munkájukat". Ki ne szeretne egy ilyen szuperhős bőrébe bújni és kipróbálni milyen is lehet az emberiség javát szolgálni? Nos most lehetőségünk nyílik erre díjmentesen hiszen a Champions Online-t is utolérte a F2P láz januárban. A játékban mint már mondottam egy saját ízlésünknek eleget tevő szuperhőst irányíthatunk. Egy rövid regisztrációt követően már el is kezdhetjük szuperhősi pályafutásunkat. Csak mint egy normális MMO-ban itt is szintekre van bontva a játék.

A karakter kreálás

 A karakter készítés a játékban szerintem 10ből 11-et érdemel hiszen minden apró részletet mi állíthatunk be a karakterünkön ezzel létrehozva akár 1-1 a képregényekből, mesékből már jólismert marvel szuperhőst vagy egy telejsen új szuperhőst hozatunk létre. Egy biztos: a feladatunk az emberek védelmezése. Sokféle karakterosztály van a játékban de mivel free2play a mikrotranzakciókból tartja fenn magát a játék így nem kezdhetünk akámilyen karaktert. A játék ezeket alaptípusnak nevezi.

Kezdhetünk Grimoire karaktert ami egy mágus féle, távolról sebez, mítikus sebeket ejtve áldozatain.

The mind karaktert, aki egy party karakter buffernek is nevezik, kis távolságról sebez és több energiát termel mint akármelyik másik karakter.

Az inferno karakter (ahogy a neve is mutatja) a 4 földi elem közül a tüzet képes irányítani, távoli sebzése van és nagyon sok AoE (Area of Effect) sebzése mely folyamatosan gyengíti a ellent.

The marksman (mesterlövész) karakter egy íjjal távolról henteli a rosszakat többféle nyila van mindegyik nyíl külön attribútumokkal rendelkezik.

A The Glacier(gleccser) karakter közelharci karakter mely a vizet képes lefagyasztani és ezzel stunnolja az ellenfeleket és sebzi is természetesen.

A the blade karakter is közelharci karakter, ő egy ninja tulajdonképpen, gyors karakter de könnyen sebződik.

a Behemoth karakter nagyon erős közelharci karakter nagy sebzéseket képes véghez vinni, ezért sok ellenséggel képes harcbaszálni ami akár magasabb szintű is mint a karakter maga.

És az utolsó ingyen kezdhető karakter a The Soldier amely külömböző lőfegyverekkel osztja az áldást a rosszakra. nagy sebzéssel és sok AoE támadás jellemzi.

 miután kiválasztottuk az alaptípust kiválasztjuk a karakterünk nemét és már beleis vethetjük magunkat a gondolatba hogy milyen szuperhősök akartunk lenni kiskorunkban.Először a fejformát állíthatjuk be vagy custom fejet kreálhatunk hősünknek. Annyi beállítási lehetőség van hogy nem sorolnám fel mindet.A fej beállítása után a test beállításai jönnek mondanom sem kell itt is számtalan beállítási lehetőséget kínál a játék. Beállíthatjuk a ruhánk színét a színek helyzetét egyszóval mindent.

A játék kezdete

Ezután kérhetünk tutorial részt vagy skippelhetjük is ha nem az első karakterünket csináljuk a játékban. A tutorial során egy openmissiont kell megcsinálni pár mellék küldetéssel 1ütt mely megmutatja a játék irányítását a végén pedig millenium citybe átlépve the defender beavat minket a város sötét ügyeibe, ha viszont skippeljük a tutorialt egyből level 6on kezdünk milleniumcity powerhouse-ában aholis kiválaszthatjuk azt hogy milyen travelpowert szeretnénk. választhatunk repülés superugrás gyorfutást akrobatikus elemeket illetve teleportációt, mindegyik gyorsítja az utazást, illetve segíti későbbiekben a harcot. Erre nagy szükség van mert iszonyat nagy MilleniumCity és mire eljutunk Aból Bbe sétálva... hát elunnánk az életünket.

A történet

 The defender nevű karakter egy NPC aki utasít minket hogy éppen hol milyen hőstettet kell végrehajtanunk. The Destroyer nevű karakter pedig a város ősellensége, tőle kell megvédeni a várost.(míly fantáziadús nevek...:D)

Opciók

 A játék eléggé a képregények grafikáját hozva de ezt a beállításoknál kilehet kapocslni (szerintem szebb lesz tőle a grafika) annyit csinál hogy a vastag fekete kiemelést kiveszi a játékból. Aztán lehet bloom effectet állítani meglehet növelni a látótér kirajzolást stb...

A játék ugyan MMORPG de lehet kontrollerrel játszani ami szerintem nagyot dob a játékon. Xbox kontrollerrel autómatikusan átírja a gombokat képernyőn mivel mit tudunk csinálni, nemkell targetelni (legalábbis nem annyit) és teljesen realtime kaszabolás az egész játék.

Milleniumcity büszke ránk

 A hőstettekből (amik 1-1 questnek felel meg) külömböző tárgyakat kapunk  amit felvéve erősebbek gyorsabban stb... leszünk. 1 elsődleges támadó 1 elsődleges védekező és egy elsődleges képességet aktiválhatunk és ezek mellé még kettő másodlagosat. Ilyen tárgyakat a questek leadásakor kaphatunk de a rosszfiúk is dobhatnak ilyen kis ketyeréket. Természetesen vannak munkák amikből csinálhatunk magunknak cuccokat de ebbe nem vetettem bele magam mélyebben. Összességében egy hangulatos játékot hoztak össze azoknak akik szeretik a szuperhősöket. Mindenkinek csak ajánlani tudom! itt egy kis játékismertető angolul aki érti nézze meg: )

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://critgamer.blog.hu/api/trackback/id/tr22889843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása